Vállalatirányítás
Mikor érdemes vállaltirányítási rendszert bevezetni?Mikor érdemes vállaltirányítási rendszert bevezetni?
Ma már köztudott, hogy a vállalatirányítási rendszerek nagymértékben elősegítik egy cég hatékonyságát és pontosságát egyaránt.
A vállalatirányítási rendszer bevezetése nagy előkészületeket igényel. Minél inkább elő van készítve a bevezetés, illetve az átállás, annál zökkenőmentesebb a folyamat.
 

Az első lépés minden esetben a lehető legoptimálisabb rendszer kiválasztása, valamint annak testreszabása. Ezzel kapcsolatban nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni, amihez nem árt némi segítség a cég részére.

Azok a cégek, ahol különböző területeken folyik a termelés és az értékesítés, szinte elengedhetetlenül fontos egy vállalatirányítási rendszer bevezetése, mely által a különböző területeken dolgozó munkatársak tevékenysége tökéletesen össze lesz hangolva.

Különösen igaz ez azokra a cégekre, mely az országon kívül is üzemeltet leányvállalatokat. Tökéletessé válik az egységek közötti kommunikáció, a hibalehetőség minimálisra csökken, mely egyenesen arányos a termék, illetve a szolgáltatás minőségével.

Ezek a tényezők mind forgalmat generálnak, valamint hozzásegítik a vállalatot a régi vevők megtartásához, továbbá a munkára fordított időt is gazdaságosabbá, a munkaerőt hatékonyabbá teszi, ami szintén hozzájárul a forgalom növekedéséhez.

Általános félelem a cégeknél az átállás folyamata, mely a cégvezető számára egyenértékű a termelés és a forgalmazás, illetve a szolgáltatás megrekedésével. A régebbi rossz tapasztalatok indikátorai ezek az érzések, mely ma már többnyire tévhit.

Az átállás hossza mindkét féltől erősen függ, a rendszert bevezető cégtől és a rendszert felhasználó cégtől egyaránt. Az átállásra való felkészülés kidolgozása mindkettejüket igénybe veszi, ám minél aprólékosabban ki van dolgozva a folyamat, annál gyorsabban történik később az átállás a gyakorlatban.

A cég dolgozóinak tisztában kell lenni azzal a ténnyel, hogy egy vállalatirányítási rendszer nem egy „készen kapott” szoftver, hanem aktív közreműködést igényel az összes dolgozó részéről.

A tevékenységek összehangolása, a későbbi hibák elkerülése, és az ebből adódó rengeteg pozitívum megéri azt az energia befektetést, melyet egy rendszer bevezetése megkövetel.
 
Lépjen kapcsolatba velünk

Név:

E-mail cím:

Telefon:

Üzenet:

Ellenőrző kód:

Ellenőrző kód

 
Bejelentkezés
 
 
 

© blueportal.hu

xhtml xhtml